انواع مربا
مرباي بادمجان:
بادمجان كوچك 1 كيلو
شكر 750 گرم
هل و زعفران مقداري
اول پوست بادمجونهارو ميگيريم و سرشو ميگيريم به طوري كه گردي كلاهش بمونه بعد با سوزن سوراخ سوراخ
ميكنيم قابلمه رو پر از آب ميكنيم و بادمجانهارو چند جوش ميديم و آبشو ميريزيم به طوري كه تلخيش كاملا
گرفته بشه ولي له نشن
شكر رو با آب و هل و زعفران ميجوشونيم بعد بادمجونارو كه نيم پز بودن داخل شربت ميريزيم وبعد چند جوش
ميديم نا جايي كه له نشن
براي اينكه مربا كپك نزنه خيلي كم آبليمو در حين پختن توش ميريزيم
و بعد مربا مون امادست
مرباي كدو حلوايي:
كدوي حلوايي 1 كيلو
شكر 750 گرم
هل و زعفران مقداري
آبليمو مقداري
اول كدوهارو پوست ميكنيم و به هر شكلي كه دوست داشتيم قالب ميزنيم از قبل مقداري آهك تهيه ميكنيم و
داخل آب ميريزيم و بعد اب روشو جدا ميكنيم و آهكشو دور ميريزيم و بعد كدوها رو به مدت 2 يا 3 ساعت داخل
آب روي آهك قرار ميديم و بعد از آب درمياريم و حسابي ميشوييم اين كار واسه اينه كه كدوها سفت بشن و
زود له نشن
شكر رو با آب و هل و زعفران جوش مياريم و كدوها رو توش ميريزيم و ميزاريم تا بپزه تا جايي كه له نشن
بعد مربامون آمادست
مرباي آلبالو:
آلبالو 1 كيلو
شكر 1 كيلو
اول آلبالو هارو خوب ميشوييم و هستشو جدا ميكنيم بعد شكر رو لا به لاي آلبالو ميريزيم و به مدت 10 ساعت
داخل يخچال ميزاريم تا كاملا آب بندازه بعد داخل قابلمه ميريزيم (بدون آب) گاز رو كم ميكنيم چون كف ميكنه و
سر ميره اگه زياد باشه شعله و بعد به مدت 1 ساعت روي شعله ميزاريم تا بپزه
البته وقتي هسته ؟آلبالو رو درآورديم حتما مخلوط آلبالو و شكر رو داخل ظرف يا پلاستيك يا شيشه اي ميريزيم و
تو ظرف فلزي نميريزيم چون مزش عوض ميشه
نكته مهم)اگر مرباي آلبالو رو از روي شعله برداشتيم به هيچ عنوان دوباره روي شعله نميزاريم چون رنگش عوض ميشه
اگر خواستيم از مربا شربت هم بگيريم شكر و آب رو داخل قابلمه ميريزيم و آلبالو رو داخل يك تنضيف كرده و گره
ميديم كه البته با هسته يا بدون هسته فرق نميكنه و اجازه ميديم با شكر بجوشد تا شكر قوام بياد آلبالو هم
رنگ مياندازه
اگر خواستيم رنگ مربامون بنفش بشه تو ظرف مسي ميپزيم
مرباي هويج:
هويج 1 كيلو
شكر 1 كيلو
هل و زعفران مقداري
آبليمو كمي
خلال پسته و بادام به دلخواه
اول هويجارو ميشوييم و پوست ميگيريم و رنده ميكنيم لابه لاي هويجها شكر ميريزيم و داخل ظرف شيشه اي يا
پلاستيك ميريزيم و ميزاريم تا بمونه (7 تا 8 ساعت)
بعد داخل قابلمه ميريزيم و روش آب ميريزيم تا جايي كه روي هويجارو بگيره و روي شعله ميزاريم به مدت 5 تا 6
ساعت البته با حرارت كم
در آخر هل و زعفران و در صورت تمايل گلاب و آبليمو اضافه ميكنيم و بعد از يكي دو ساعت خلال پسته يا بادام
را اضافه ميكنيم(البته خلالهارو وقتي روي شعله هست اضافه ميكنيم)

اين وبلاگو در تاريخ 28 ديماه سال 1390 درست كردم تا تجربياتمو توش بنويسم و از تجربيات دوستاي خوبم هم استفاده كنم