نان حجيم سيب زميني
اول از همه بگم كه اين نون فوق العاده خوشمزه ست از دستش نديد
ميتونه يه شام سالم باشه
سيب زميني آبپز ربع كيلو
روغن زيتون 1 قاشق غذاخوري
آرد تقريبا 3 ليوان
خمير مايه 3 قاشق چايخوري
شكر 1 قاشق چايخوري
نمك نصف قاشق چايخوري
بيكينگ پودر 1/8 قاشق چايخوري
تخم مرغ 1 عدد
روغن مايع يا كره 50 گرم
آب داغ براي مخمر كمي
شكر براي مخمر 1 قاشق مرباخوري
براي رومال:
زرده تخم مرغ 1 عدد
كنجد مقداري
شكر به دلخواه
اول تو آب داغ 1 قاشق شكر رو ميريزيم و هم ميزنيم بعد مخمر رو روش
ميپاشيم و ميزاريم تا 10 دقيقه عمل بياد
دو و نيم ليوان آرد رو توي يه كاسه ميريزيم نمك و شكر رو هم اضافه
ميكنيم و مخمر عمل اومده رو توش ميريزيم و بعد كره و روغن زيتون و
تخم مرغ رو هم اضافه ميكنيم يكم قاطيشون ميكنيم و بعد هم سيب
زميني آبپز شده رو كه خوب له كرديم بهش اضافه ميكنيم و هم ميزنيم
وقتي خوب مخلوط شدن به خمير نگاه ميكنيم اگه احتياج داشت نصف
ليوان آرد باقيمانده رو بهش اضافه ميكنيم در كل بايد خمير تا حدي به
دست
بچسبه (مشكل چسبناك بودن خمير رو با ورز دادن از بين ببريد نه با اضافه
كردن آرد )من تقريبا نيم ساعت ورز دادم و درنهايت يه خمير لطيفي كه
تاحد كمي چسبندگي داشت به دست اومد
بعد تو يه كاسه اي رو چرب ميكنيم و خمير رو توش ميزاريم و يه چرخ
بهش ميديم تا سطح خمير چرب بشه بعد روشو با پلاستيك ميپوشونيم
و ميزاريم تا يك ساعت استراحت كنه بعد مياريمش و يه چنگ به خمير
ميزنيم تا پفش بخوابه و بعد خمير رو به 10 قسمت تقسيم ميكنيم و مثل
بقچه ميپيچيم و تو دست گرد ميكنيم و تو سيني فر كه يكم چرب كرديم با
فاصله ميزاريم و روش رو زرده تخم مرغ و كنجد و در صورت تمايل يكم شكر
ميريزيم و تو فر با حرارت 180 درجه به مدت نيم ساعت ميزاريم تا بپزه بعد
گريل فر رو ميزنيم تا روشم طلايي بشه
نكنه اين نون تو اينه كه شيرين نيست اگه دوست داشتيد ميتونيد يكم
توش شكر بريزيد و طبيعتا آرد بايد كمتر بريزيد

اينم بافت نون

اين عكسم گرفتم چون اين نونا اولين چيزي بود كه با تخم مرغ خوشگلام
درست كردم

و با تشكر ويژه از شف طيبه عزيز
اين وبلاگو در تاريخ 28 ديماه سال 1390 درست كردم تا تجربياتمو توش بنويسم و از تجربيات دوستاي خوبم هم استفاده كنم